Tedd be a kedvenc receptek közé!
2

Zebra süti

60 perc 10-12 adag könnyű olcsó recept

Hozzávalók

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és elkeverjük őket. Ezután mehet hozzá a víz és olaj is. Ezt is elkeverjük. A lisztbe szitáljuk a sütőport és ezt is hozzáadjuk, majd elkeverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Kétfelé osztjuk és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
  2. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Felváltva belekanalazzuk a tésztát. 2 evőkanál fehér, majd 2 evőkanál barna tészta a forma közepére.
  3. Ezt így folytatjuk felváltva, amíg a tésztánk el nem fogy. Szétterül szépen magától, ezzel kialakítva a csíkokat. 180 fokos sütőbe tesszük és 40 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük. Ha nem ragad rá a tészta, akkor jó.
Tipp: Aki szereti tehet hozzá házi baracklekvárt kínáláskor, vagy vaníliamártást.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!