Tedd be a kedvenc receptek közé!
0

Vaddisznósült gomba mártással és gombás tésztával

180 perc+720 perc érlelés 6 adag haladó

Hozzávalók

Sült húshoz

Mártáshoz

Tésztához

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A megtiszított vaddisznóhúst felszeletelés nélkül kenjük be vékonyan az étolajjal és szórjuk be a fűszerekkel, majd tegyük sütőzacskóba. Daraboljuk fel a fokhagymákat, és tegyük ezeket is a zacskóba. Zárjuk le a zacskót, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  2. A húst tegyük be 200 fokra légkeverésre egy tepsiben a sütőbe. 150 percig süssük, majd vegyük ki a tepsiből.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a mártás alapját. Az összeaprított gombát sózzuk meg, majd pirítsuk az étolajon kb. 10 percig.
  4. Ezután adjuk hozzá a mustárt, a főzőtejszínt, és a vörösbort, majd forraljuk 5 percig.
  5. Amikor kivettük a húst a sütőzacskóból, a felgyülemlett húslét öntsük a gombás szószhoz, majd botmixerrel vagy turmixal keverjük krémesre. (Természetesen nem teflonbevonatos wokban.)
  6. Szeleteljük fel a húst, és ha pirultan szeretjük, süssük pár percig mindkét oldalát a wokban.
  7. A húshoz köretként készítsünk gombás ízesítésű tésztát a zacskón leirtak szerint. (Kb. 8 perc alatt kifő.)
Tipp: Ha ügyesen összehangoljuk a lépéseket, akkor összességében nem kell sok időt tölteni a konyhában, közben nyugodtan lehet mást is intézni.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!