Tedd be a kedvenc receptek közé!
0

Szegedi pontyhalászlé

Jólkifőztem.hu
100 perc 4 adag haladó Halas
Ez a recept gluténmentes, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy glutén tartalmú hozzávalót nem tartalmaz, kérjük ezt vedd figyelembe az étel elkészítésénél!

Hozzávalók

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.
  2. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,2-3 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Ezután öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
  3. Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet. Ezután passzírozzuk át még egy szitán is.
  4. Ezután a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, majd öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.
  5. Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe. Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!