Tedd be a kedvenc receptek közé!
0

Pácolás

Jólkifőztem.hu
15 perc+ néhány nap pácolás idő könnyű

Elkészítés

  1. A száraz páchoz zúzzunk szét egy nagyobb mennyiségű fokhagymát.
  2. A húsvásárlásnál figyeljünk arra, hogy grillezésre az érettebb, idősebb állat húsa a finomabb. A húst vágjuk minimum 1-1,5 cm vastag szeletekre.
  3. Egy műanyag konténer aljába öntsünk olajat, hogy szorítsa ki a levegőt. Dobjuk bele a szétzúzott, vagy nagyobb darabokra vágott fokhagyma egy részét és tegyünk bele kakukkfű ágakat is. Erre helyezzünk hússzeleteket. Erre ismét dobjunk fokhagymát és kakukkfüvet, megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal is. (Sózni ne sózzuk, mert a több napos pácolási idő alatt, sok nedvességet veszítene a hús, sütéskor pedig kemény lenne emiatt.) Majd öntsünk rá ismét olajat. Zárjuk le a konténert a fedelével és tegyük hűtőbe 3-4 napra.
  4. A sütés előtti éjszaka vegyük ki a hűtőből a konténert. Egy tasak Knorr Flekken villámpácot öntsünk ki egy kis edénybe (így könnyebben tudjuk majd szórni). A hússzeleteket vegyük ki a pácból és mindkét oldalukat szórjuk meg a villámpáccal. Tegyük vissza az olajos pácba és helyezzük vissza a hűtőbe felhasználásig.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!