Tedd be a kedvenc receptek közé!
1

Meggyszósz

30 perc 4-5 adag könnyű olcsó recept

Hozzávalók

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A meggyet ha nem magozott kimagozzuk.
  2. Egy közepes lábasban feltesszük a meggyet, a magozásnál keletkezett lével együtt főni és hozzáöntünk 7-10 dl vizet.
  3. A vízben teszünk cukrot. Attól is függ, hogy a meggy mennyire savanykás. Lehet kevesebb, vagy több a cukor. A cukorral együtt teszünk bele fahéjat is ízlés szerint.
  4. Kb 15 perc után főzés után habarást készítünk a következőképpen: a tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd a meggy főzőlevéből is teszünk bele 2-3 kanállal, hogy a tej átvegye a hőt.
  5. Takarék lángon lassan a habarást beleöntjük a meggyszószba. Folyamatosan kevergetjük amíg besűrűsödik. Egyszer hagyjuk, hogy felforrjon és kész is.
Tipp: Ha valaki cseresznyeszószt szeretne készíteni, a meggy helyett cseresznyét tesz bele, minden más lépés marad.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!