Tedd be a kedvenc receptek közé!
69

Madártejtorta

Jólkifőztem.hu
150 perc+ 120 perc hűtés 12-15 szelet haladó

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

A tésztához

A díszítéshez

A sziruphoz és a torta összállításához

A krémhez

A szóráshoz

  • 2-3 evőkanál kristálycukor
Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A tésztához a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgát. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé, több részletben beleszórjuk a kristálycukrot is. A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a tejporral összekeverjük.
  2. Egyharmadnyi cukros tojáshabot a Ramás masszára teszünk, egyharmadnyi lisztes keveréket rászitálunk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztes keveréket ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  3. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk és a massza felét belesimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Ha kész, a sütőből kivesszük és a tortakarikából egy cukorral behintett sütőpapírra borítjuk át.
  5. A maradék tésztából még egy kerek lapot sütünk ugyanígy. A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, hogy a vanília íze jól átjárhassa. A tojássárgát a cukorral jó habosra keverjük, majd a pudingport és kb. 1 dl tejet hozzáadunk, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. Többször kevergetve hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük
  6. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában keverjük habosra, majd kanalanként a vaníliakrémet is beledolgozzuk. A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk és hűlni hagyjuk.
  7. Következhet a torta összeállítása. A tortaformában lévő tortalapot a fele sziruppal meglocsoljuk, a fele lekvárral vékonyan megkenjük és a fele vaníliakrémet rákenjük. Erre a másik tészta kerül, amit a maradék sziruppal meglocsolunk, lekvárral megkenünk, majd a vaníliakrém másik felét rásimítjuk.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára, hogy megdermedjen. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, amit leemelünk róla. A torta oldalát kb. 2 dl kemény habbá vert, cukorral ízesített tejszínnel körbekenjük, majd a megpirított, de már kihűlt mandulalapocskákat rányomkodjuk.
  9. A többi tejszínhabot habzsákba töltjük, a torta tetejét körbe ezzel díszítjük, a torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp: Azt a sok tojásfehérjét, ami ennek a tortának a készítésekor megmarad, az Epres-csokoládés őzgerichez használhatjuk el.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!