Tedd be a kedvenc receptek közé!
31

Kukoricás rizs

Jólkifőztem.hu
30 perc 4 adag könnyű olcsó recept
Ez a recept gluténmentes, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy glutén tartalmú hozzávalót nem tartalmaz, kérjük ezt vedd figyelembe az étel elkészítésénél!

Hozzávalók

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A rizst mossuk át jól hideg vízzel egy szitán. Hagyjuk jól lecsöpögni.
  2. Olajon pirítsuk meg a nagyobb darabokra vágott salott hagymát és tegyük hozzá a babérlevelet. Pirítsuk addig, amíg szép aranyszínű nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk addig, míg a szemek kezdenek elválni egymástól.
  4. Öntsük le vízzel úgy, hogy az egy cm-rel fedje be a rizst. Adjuk hozzá a Knorr levesalapot és óvatosan keverjük össze, hogy a rizs ne törjön meg.
  5. Amikor elkezd főni, fedjük le, vegyük kisebbre a lángot és főzzük még 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk 10 percig állni. Majd vegyük le a fedőt és keverjük össze a rizst, hogy ne ragadjon össze.
  6. Amíg meleg, adjuk hozzá a lemosott és leszűrt kukoricát. Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Nagyon finom és egyszerű!
Thomika 1

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!