Tedd be a kedvenc receptek közé!
38

Konyakmeggyes szelet

Jólkifőztem.hu
60 perc+60 perc hűtés 20-24 adag nehéz olcsó recept

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt

A krémhez

A csokoládémázhoz

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd két részre osztjuk. Egy közepes nagyságú 30x30 cm-es tepsit Ramával kikenünk és liszttel behintjük.
  2. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen, ha csak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.
  3. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk.
  4. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt, tejes krémhez keverjük és a konyakmeggy aromával ízesítjük.
  6. A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük.
  7. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, és dermedni hagyjuk, legalább 1 órán át!.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!