Tedd be a kedvenc receptek közé!
0

Karamellás, csokoládés krémtorta

60 + 180 perc hűtés 12 adag haladó

Hozzávalók

Csokoládés krém

Tésztához

Karamellhez

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

 1. Pitetészta elkészítése: Először a Rama margarint a cukorral felhabosítjuk robotgéppel.
 2. Majd hozzáadjuk a tojást, végül a lisztet és a sót. A tészta nagyon-nagyon puha állagú.
 3. Folpackba csavarva hűtőbe rakjuk minimum másfél-két óráig.
 4. Jól meglisztezett sütőpapírok közt kinyújtjuk kicsit nagyobb méretre, mint a piteformánk. Kibéleljük a formát és utána a felesleges részeket a peremnél levágjuk.
 5. Ezek után újból hűtőbe kell rakni egy órára. Ez a lépés fontos, hogy ne csússzon meg a tészta.
 6. A tészta közepét villával jól megszurkáljuk, sütőpapírt vágunk a tésztára és babbal megtöltjük(nehezéknek, ha kész a tészta kidobjuk vagy félretesszük másik tésztához).
 7. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10-15 percig.
 8. Majd kivesszük a babokat és a sütőpapírt és sütjük még 10-15 percig. Hagyjuk hűlni.
 9. Karamell: Először a tejszínt egy kis lábasban felforraljuk, majd félretesszük.
 10. Egy másik lábasba tesszük a cukrot és hozzáadunk 5 evőkanál vizet. A legmagasabb hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
 11. Amikor a cukor elkezd forrni, utána már ne keverjük, csak folyamatosan figyeljük. Amikor szép világosbarna, akkor kell levenni.
 12. Átkeverjük, hogy egyenletes színt kapjon. A tejszínt nagyon apránként kell beleönteni, majd sózzuk, és félre tesszük. Ilyenkor még túl forró ahhoz, hogy a tésztára lehessen önteni.
 13. Ha esetleg túl sokáig várnánk, és bekeményedne, csak pár másodperc kell neki maximum hőmérsékleten, hogy megint folyékony állagú legyen.
 14. A csokoládés krémhez: A tejszínt közepes hőmérsékleten felforraljuk, majd ráöntjük a darabokba tört csokoládéra.
 15. Amint a csokoládé felolvadt, akkor adjuk hozzá a vajat.
 16. Összeállítás: A pitetésztára 1-2 mm vastagságban rácsurgatjuk a karamellt és elegyengetjük. Ezek után ráöntjük a csokoládés krémet, és azt is elegyengetjük szépen, majd mehet az egész a hűtőbe.
 17. Miután a csoki megdermedt lehet szeletelni!
Tipp: Csak fehér csokoládéból is készülhet.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Még nincs hozzászólás.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!