Tedd be a kedvenc receptek közé!
5

Fokhagymás lapcsánka

40 perc 4 adag haladó olcsó recept

Hozzávalók

Alapanyagok a bevásárlólistához

Elkészítés

  1. A megtisztított, hámozott burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk, a keményítős levére nincs szükségünk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, tejfölt, ételízesítőt.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, beletesszük, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy teflon serpenyőben olajat forrósítunk, és egy maroknyi masszát belekanalazunk.
  5. Fakanállal elterítjük, és közepes lángon megsütjük egyik, majd a másik oldalát is, 3-3 perc alatt. Papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék.
Tipp: Tejföllel tálalhatjuk, tetjére sajtot is reszelhetünk.
Tipp: Fokhagyma helyett apróra reszelt vöröshagymát is használhatunk.

Időzítő

Állítsd be az időzítőt, és nincs többé odaégett, túlfőtt vagy nyers étel!
Add meg a főzési/sütési időt!

00:00

Nagyon finom és laktató.:) Csak ajánlani tudom, hogy ha nincsen egyéb ötlet a napi menüre.
Macsekocska 1

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy biztosan ne maradj le finom receptjeinkről és nyereményjátékainkról!

Adataid az Unilever Magyarország Kft. (1138 Budapest, Váci út 182.) (továbbiakban: Unilever) adatkezelő saját adatbázisából származnak. Az adatkezelés célja, hogy az Unilever saját termékeiről, akcióiról, ajánlatairól postai úton, elektronikusan, levélben vagy telefonon tájékoztatást nyújtson. Adataidat bizalmasan, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően kezeljük. Az adatok kezelését az Unilever, az adatok feldolgozását az Unilever és az Arteries Studio Kft. (2162 Őrbottyán, Fő út 53.) és a Mito Social Kft. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 23.) végzik. Az Unilever személyes adataidat további harmadik személyeknek - ez irányú, megfelelő tájékoztatáson alapuló előzetes hozzájárulásod nélkül - nem adja át. Adatkezelési nyilvántartási szám: 00364-0247. Személyes adataid az adatkezelés céljának megszűnésével egyidejűleg, illetve az esetleges törlésükre vonatkozó kérésedet követően haladéktalanul törlésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes, adataid helyesbítését, törlését bármikor indoklás nélkül kérheted az Unilever Magyarország Kft., 1138 Budapest, Váci út 182. címen; vagy a következő e-mail címen: vevoinfo@unilever.hu.

Kérdezz Te is!